Peti smrtni slučaj u Sloveniji, zaraženo 73 zdravstvena radnika

Izvor: B92, 25.Mar.2020, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peti smrtni slučaj u Sloveniji, zaraženo 73 zdravstvena radnika

U Sloveniji je potvrđen peti smrtni slučaj od koronavirusa u staračkom domu Šmarje pri Jelšah, jednom od žarišta epidemije u zemlji.

Ministar zdravlja Tomaž Gantar izjavio je da je od juče potvrđeno 50 novih slučajeva zaraze kovidom 19, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 528, prenosi agencija STA.

Prema njegovim rečima, od ukupnog broja zaraženih, 73 su zdravstveni radnici.

Gantar je dodao da u ovom trenutku nije moguće reći kada će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << epidemija dostići vrhunac i ukazao da bi se situacija mogla vrlo brzo pogoršati ako građani ne budu poštovali sva uputstva i restriktivne mere.

Do sada su hospitalizovana ukupno 72 pacijenta, od kojih je 14 na intenzivnoj nezi.

Gantar je istakao da će vlada reorganizovati zdravstveni sistem po potrebi kako bi ga prilagodila rastućem broju pacijenata obolelih od kovida 19.

Na pitanje koliko se pacijenata oporavilo, Gantar je odgovorio da ne postoji jasna definicija oporavka, ali da su desetine osoba otpuštene iz bolnice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peta žrtva virusa korona u Sloveniji, ukupno zaraženih 528

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2020

LJUBLJANA - U Sloveniji je danas potvrđen peti smrtni slučaj od virusa korona, pošto je u staračkom domu Šmarje pri Jelšah, jednom od žarišta epidemije u zemlji, umrla još jedna osoba.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.