Petar Grašo: Psujem kao kočijaš

Izvor: Kurir, 20.Avg.2013, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petar Grašo: Psujem kao kočijaš

Ipak, nisam neko kome je svaka druga reč psovka. Ko ne psuje kod nas u Dalmaciji, nije pravi Dalmatinac

Bez dlake na jeziku o svemu.

Petar Grašo je nedavno, posle nekoliko godina, održao koncert u Beogradu. U razgovoru za Kurir kantautor iz Splita priča o novom albumu, devojci Danijeli Martinović, dobroj drugarici Severini, ali o mogućnosti saradnje s Cecom.

- Mogu da najavim da će konačno, nakon deset godina, izaći novi album. Na jesen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << će biti pušten prvi singl, a na izdanju će biti moje autorske pesme. Produkciju će raditi Nikša Bratoš, a postprodukciju ćemo uraditi u Santa Moniki, u Los Anđelesu. Na albumu će svirati i neki Amerikanci. I dalje će pesme biti esencija Mediterana, ali će imati malo zapadnije pakovanje.

Da li bi voleo da uradiš neku pesmu za Svetlanu Ražnatović, nakon lepe saradnje s Brenom i hita „Metak sa posvetom“?

- Nisam čovek koji pesme radi po narudžbini. Trenutno vam ne mogu dati konkretan odgovor. Ne znam koliko bih bio uspešan u saradnji s Cecom jer ona izvodi pesme kakve ja ne stvaram i nisu mi bliske.

U kontaktu si sa Severinom Vučković?

- Seve mi je velika prijateljica. Nemam običaj da se družim s ljudima sa estrade, ali mi je ona izuzetno draga. Videli smo se nedavno u Portorožu. Došao sam na njen nastup, a posle smo na sceni zapevali.

Hrvatska je poslednji veliki uspeh na Evroviziji zabeležila s tvojom pesmom „Neka mi ne svane“, koju otpevala Danijela Martinović. Da li bi se takmičio kao izvođač?

- Nemam ambicija da se pojavim na Evrosongu. Teško je meni kao izvođaču koji je etabliran da donesem odluku da se takmičim na nacionalnom izboru i da prolazim eliminacije. Kad bi se išlo na Evrosong direktno, onda bi za mene bio izazov da se pojavim i vidim gde je moje mesto. Nacija od takvih festivala ima velika očekivanja, a ja smatram da tamo treba ići da se dobro zabaviš.

Kada ćeš se konačno oženiti svojom devojkom Danijelom?

- Došao sam u godine kad se takva pitanja prestaju postavljati. Toliko dugo smo zajedno da sam zaboravio da našu vezu nismo pečatirali. Ako svadba bude u planu, na vreme ćemo obavestiti medije.

Psuješ kao tipičan Dalmatinac?

- Najtipičniji sam Dalmatinac kad je o tome reč. Ipak, nisam neko kome je svaka druga reč psovka. Svi psuju u Dalmaciji. Ko ne psuje, nije pravi Dalmatinac.

Maskota sam u svojoj kafani

Kako ide posao s restoranom u Splitu?

- Teško je to uopšte nazvati poslom. Restoran u Splitu je više naš dnevni boravak jer tamo dolaze naši prijatelji. Leti ima mnogo posla. Međutim, ja sam tu više maneken i maskota nego što nešto ozbiljno radim.

Nisam Srbin

Nedavno se po medijima povela polemika o tome da je porodica Grašo srpskog porekla.

- Nisam Srbin. Čitao sam o tome. Moji koreni potiču s ostrva Pag.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petar Grašo: Psujem kao kočijaš

Izvor: Dzungla.org, 20.Avg.2013

Ipak, nisam neko kome je svaka druga reč psovka. Ko ne psuje kod nas u Dalmaciji, nije pravi Dalmatinac OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.