Pet mrtvih na protestima u Egiptu, opozicija poziva vojsku na intervenciju

Izvor: Blic, 01.Jul.2013, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet mrtvih na protestima u Egiptu, opozicija poziva vojsku na intervenciju

Pet mrtvih najnoviji je bilans nastradalih u masovnim demonstracijama održanih juče širom Egipta protiv vlasti islamističkog predsednika Mohameda Morsija, na godišnjicu njegovog dolaska na vlasti. Ukoliko Morsi odbije da podnese ostavku, što je zahtev učesnika antivladinih protesta, egipatska vojska treba da interveniše, izjavio je jedan od vodećih opozicionara Hamdin Sabahi. Najveći protest u istoriji Egipta

- Oružane snage moraju da deluju jer su uvek bile na strani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naroda”, koji je “pokazao svoju volju - rekao je Sabahi za AFP, koji je bio treći na predsedničkim izborima 2012.

“Milioni demonstranata” izašli su sinoć na ulice Egipta zahtevajući Morsijevu ostavku, izjavio je jedan vojni izvor, pozivajući se na procene vojske.

- To je najveći protest u istoriji Egipta - rekao je ovaj izvor za francusku agenciju, insistirajući na anonimnosti.

Protivnici egipatskog predsednika Morsija okupili su se na Trgu Tahrir u Kairu, na prvu godišnjicu njegove vladavine, odlučni u nameri da ga svrgnu s vlasti.

Tokom demonstracija širom Egipta u proteklih nekoliko dana poginulo je 10 ljudi

Morsi, lider Muslimanske braće, prvi je predsednik Egipta izabran na slobodnim izborima, a kritičari ga optužuju da je izdao revoluciju jer je moć koncentrisao u rukama islamista.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pet poginulih u protestima u Egiptu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2013

KAIRO - Pet mrtvih najnoviji je bilans nastradalih u masovnim demonstracijama održanih juče širom Egipta protiv vlasti islamističkog predsjednika Mohameda Morsija, na godišnjicu njegovog dolaska na vlasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

HAOS U EGIPTU: 5 mrtvih, opozicija poziva vojsku da deluje

Izvor: Kurir, 01.Jul.2013

Jedan od vodećih opozicionih vođa pozvao je vojsku da deluje da bi se sprovela volje naroda, ako Morsi nije spreman da svojevoljno ode..KAIRO - Pet mrtvih najnoviji je bilans nastradalih u masovnim demonstracijama održanih juče širom Egipta protiv vlasti islamističkog predsednika Mohameda Morsija,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.