Pet hiljada tona smeća ostalo da se iznese iz Obrenovca

Izvor: Blic, 13.Jun.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet hiljada tona smeća ostalo da se iznese iz Obrenovca

U Obrenovcu je ostalo da se iznese oko pet hiljada tona smeća, a do sada je izneto više od 30.000 tona, izjavio je danas direktor JKP "Obrenovac" Milan Vukašinović.

- Mi smo uz pomoć vojske, JKP "Beograd" i drugih komunalnih preduzeća izneli više od 30.000 tona smeća, a proračuni su nam da je ostalo oko 5.000 - kazao je Vukašinović, a saopštila Gradska opština Obrenovac.

On je rekao da će se ubuduće građani koji imaju kabasti otpad javljati Javnom komunalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preduzeću kako bi im obezbedili metalne kontejnere za odlaganja otpada.

- Apelujem na građane da u naredna dva dana izbace sav kabasti otpad, kako bi se on odneo dok imamo pomoć vojske i dok su nam veliki kapaciteti. Ono što je jako bitno jeste da se niko ne ogluši na ovaj apel, jer ako ne bude komunalnog reda bićemo u velikom problemu - dodao je on.

Direktorka Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Dragana Despot izjavila je da taj Zavod radi svakodnevnu dezinfekciju hotela "Obrenovac", kasarne i svih objekata gde su smešteni evakuisani ljudi.

-Mi smo do sada dezinfikovali više od 2.000 objekata. Dezinfikujemo objekte koji su očišćeni i građani moraju prvo da izbave sav otpad kako bi im dezinfikovali kuće, stanove i lokale - rekla je Despot.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.