Pet gradova Srbije u prvih deset na listi najperspektivnijih evropskih gradova

Izvor: Southeast European Times, 19.Mar.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet gradova Srbije u prvih deset na listi najperspektivnijih evropskih gradova

Gradovi su izabrani na osnovu kategorija kao što su ljudski resursi i ambijent za život i poslovanje. U ostalim poslovnim vestima: Georgađi novi guverner Centralne banke Kipra.

19/03/2014

Pet gradova u Srbiji izabrani su na listi deset najperspektivnijih gradova i regiona budućnosti u Evropi koju sastavlja časopis fDi Intelligence. Nagradu, zasnovanu na kriterijumima kao što su ekonomski potencijal, ljudski resursi, rentabilnost, kvalitet života, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << infrastruktura i ambijent za poslovanje, dobili su Zaječar, Zrenjanjin, Sremska Mitrovica, Ruma i Vranje.

***

Albanija je potpisala sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima na sastanku u Tirani. Najviše diplomate dveju zemalja potpisali su i niz aranžmana o saradnji u oblasti finansija, ekonomije i obrazovanja, sa ciljem poboljšanja bilateralnih veza.

***

Dva entiteta Bosne i Hercegovine, Federacija Bosne i Hercegovine i Republika Srpska, moći će da dele deo profita nacionalne kompanije za prenos električne energije, Elektroprenos BiH. Po novom zakonu donetom u parlamentu, entiteti će moći da dele oko 30 odsto od ukupno 167 miliona evra dobiti koje je Elektroprenos BiH ostvario od svog osnivanja 2006.

***

Kipar je postavio generalnog revizora Kristalu Georgađi za novog guvernera Centralne banke posle ostavke Panikosa Demetriadesa. Georgađi je prva žena na tom položaju i stupa na dužnost 11. aprila.

***

Srbija zarađuje oko 100 hiljada evra mesečno od izdavanja imovine koja je zaplenjena pošto je utvrđeno da je stečena profitom od krivičnih dela, tvrdi ministarstvo pravde. Za pet godina koliko je proteklo od usvajanja zakona u toj oblasti, država je trajno ili privremeno zaplenila više od 280 stanova, 53 kuće, na desetine kancelarija, hotela i stotine vozila i umetničkih dela.

***

Kiparska investiciona firma Secure Property Development & Investment kupila je Logističko-inovacioni park u glavnom gradu Rumunije Bukureštu, koji se prostire na 17 hiljada kvadratnih metara. Taj park trenutno pravi godišnji profit od 1,3 miliona evra.

***

Ukupan obim mesečnih rata po kreditnim karticama u Turskoj opao je za 1,7 milijardi evra od uvođenja restrikcija sa ciljem smanjenja potrošnje, saopštila je Agencija za nadzor i regulaciju banaka. Mere su uvedene početkom februara kako bi se smanjilo korišćenje kreditnih kartica za plaćanje robe u mesečnim ratama, u okviru pokušaja da se zauzda rastuća inflacija i deficit tekućeg računa.

***

Bukurešt je domaćin 31. rumunskog sajma turizma, u kome učestvuje 280 kompanija iz 24 zemlje, uključujući Grčku, Tursku i Bugarsku.

(Razni izvori 12.3.2014-19.3.2014.)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.