Pet brzih frizura   za svečane prilike

Izvor: Blic, 09.Maj.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet brzih frizura za svečane prilike

Savršena frizura za svečane prilike može da se napravi vrlo brzo, čak za samo nekoliko minuta, a sve što vam je potrebno jeste malo veštine i dobra ideja. Ukoliko se spremate za proslavu mature, venčanje ili neku posebnu večeru profesionalna frizerka, Danka Mitrović, preporučuje da svoju kosu ukrasite prirodnim cvećem.

- Prirodno cveće u kosi može izgledati veoma lepo. Na plavoj kosi vrlo raskošno izgleda crveno cveće jer daje kontrast, kao i belo na tamnim nijansama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kose. Cveće takođe može da se boji lakom, i da se na celu frizuru još dodaju šljokice - objašnjava Danka Mitrović, i daje nekoliko predloga za brze i lake frizure za koje vam ne treba mnogo truda a koje će izgledati prelepo.

Konjski rep

Ovo je veoma jednostavna i lepa frizura, koja može da se nosi i kao dnevna varijanta, a za svečanije prilike može da se ukrasi cvetom.

Kosu prvo treba dobro rasčešljati i vezati u visoki konjski rep. Prednji deo možete malo da podignete, prema izboru. Kada dobro učvrstite rep, naprskajte kosu lakom ili nanesite na nju vosak za visoki sjaj i njime uglačajte kosu.

Zatim uzmite tanji pramen iz repa i obavijte oko gumice, tako da se ona ne vidi, i pričvrstite šnalicom. Za kraj možete koristiti sprej za sjaj, šljokice ili neki drugi preparat.

Pletenica oko glave

Ova frizura je veoma romantična, a nju napravite tako što ćete prvo podeliti kosu na dva dela, ali razdeljak ne mora da bude pravilan.

Počnite da pletete riblju kost od čeonog dela do vratnog dela glave, i fiksirajte je sa ukosnicama uz glavu. Isto to uradite i s druge strane.

Dok pletete riblju kost, ne morate mnogo da zatežete pramenove i stavljate učvršćivač jer će ova frizura bolje izgledati ukoliko je opuštenija.

Ova frizura deluje neobavezno, ali uz cvet po želji sa strane može dobiti potpuno drugačiji izgled.

Crveni cvet u plavoj kosi

Ukoliko imate plavu kosu, preporučljivo je da stavite cvet u crvenoj boji jer deluje veoma upadljivo i posebno.

Na­pravite nisku punđu, i pustite male pramenove sa strane, a prednji deo kose fiksirajte jakim lakom i sprejem za sjaj.

Frizura je pogodna za svečane prilike, a pos­ebno za venčanja.

Belo cveće u kosi

Prirodan cvet u kosi deluje romantično, a možete birati razno cveće, zavisno od prilike i oblika frizure.

Frizura je jednostavna za pravljenje i ne zahteva previše vremena. Blago uvijte kosu, prednji deo blago natapirajte i fiksirajte ukosnicom i lakom za kosu.

Na kraju stavite cvet na željeno mesto, i ako želite, dodatno ga ukrasite šljokicama. Ova frizura je posebna jer je prirodan cvet sam po sebi već dovoljan detalj na kosi.

Niska punđa

Ova frizura je veoma moderna i može da se nosi u večernjim prilikama. Razdeljak stavite na stranu i kosu začešljajte unazad.

Zatim kosu koju ste začešljali vežite gumicom. Rep koji ste vezali obavijte oko gumice i fiksirajte kosu ukosnicama. Ova frizura zahteva uredan izgled, te zato koristite lak ili neki jači gel kako se ne bi izvlačili pramenovi oko lica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.