Pesme, skeč i crteži

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pesme, skeč i crteži

Savindan predstavlja poseban dan za svaku školu, pa i za đake Prosvjetine škole srpskog jezika u Beču. Domaćin ovogodišnje slave bio je razred u 16. bečkom okrugu, a učenici su upalili sveću i lomili slavski kolač. Svečanom činu u učionici Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, prisustvovali su i sveštenici Petar i Aleksandar, koji su đacima i nastavnicama uputili najiskrenije čestitke i darovali ih prigodnim poklonima.

Učenici sva tri bečka razreda sa nastavnicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Aleksandrom Tanasković, Vesnom Špirić i Suzanom Milovanović, pripremili su poseban program povodom školske slave te su se u duhu svetosavlja smenjivale brojne recitacije. Izveden je i skeč pod nazivom "Sveti Sava i golubica".

Priredbi je prisustvovala i grupa Male pričaonice iz 16. bečkog okruga, koju vodi nastavnica Ivana Milovanović, a najmlađi učesnici su svojom recitacijom pesme "Dobro se dobrim vrati" naročito oduševili prisutne.

Posle svečanog programa usledile su zanimljive radionice, koje je zajedno sa svojim razredom osmislila domaćica ovogodišnje proslave, nastavnica Aleksandra Tanasković.

Đaci su imali priliku da učestvuju u kvizu znanja i na taj način provere koliko poznaju Svetog Savu. Najmlađi su uživali u slikarskom kutku, gde su mogli da naslikaju portret Svetog Save ili oboje neki od brojnih crteža o Svetom Savi.

Pored Srpske pravoslavne crkve i Prosvjete, proslavu Svetog Save su podržali i roditelji đaka Prosvjetine škole srpskog jezika i Male pričaonice i brojnim ukusnim đakonijama upotpunili slavlje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.