Peskov najavljuje nove sankcije liderima zapadnih zemalja; Prerano da se otkrivaju sporazumi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2022, 14:50

Peskov najavljuje nove sankcije liderima zapadnih zemalja; Prerano da se otkrivaju sporazumi

Portparol kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da lideri zemalja koji se nalaze na listi neprijateljskih mogu da očekuju da će protiv njih biti uvedene lične sankcije.

"Mogu i treba da ih očekuju", rekao je Peskov novinarima, prenosi agencija TASS.

Kazao je da odluka Moskve da uvede sankcije američkom predsedniku DŽozefu Bajdenu ne znači da Rusija odbija da održava kontakte sa Sjedinjenim Državama.

Rusija je juče uvela sankcije Bajdenu i američkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << državnom sekretaru Entoniju Blinkenu, kao i drugim američkim zvaničnicima, preneo je Rojters pozivajući se na rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Reč je o, kako je preneo Rojters, "stop listi", kojom se američkim zvaničnicima zabranjuje ulazak u Rusiji kao odgovor na sankcije koje je Vašington uveo ruskim zvaničnicima.

Na listi se nalazi 13 osoba, između ostalog i američki ministar odbrane Lojd Ostin, direktora CIA Vilijam Berns, savetnika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan i bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton.

Ranije je ruska vlada objavila spisak zemalja i teritorija odgovornih za neprijateljske akcije protiv ruskih kompanija i građana.

Na listi su SAD, Kanada, zemlje EU, Velika Britanija, Ukrajina, Crna Gora, Albanija, Andora, Island, Lihtenštajn, Monako, Norveška, San Marino, Severna Makedonija, Japan, Južna Koreja, Australija, Mikronezija, Novi Zeland, Singapur i Tajvan, podseća ruska agencija.

Prerano da se otkrivaju sporazumi između Rusije i Ukrajine

Prerano je da se otkrivaju bilo kakvi sporazumi između Rusije i Ukrajine, izjavio je za Sputnjik portparol Kremlja.

On je to izjavio komentarišući medijske informacije da je u pripremi plan za rešavanje situacije u Ukrajini.

"Za sada smatramo da je prerano da se otkrivaju bilo kakvi setovi dogovora", odgovorio je Peskov na pitanje da li su ove informacije tačne i da li takav plan postoji.

Ovaj komentar Peskova usledio je nakon što je ranije list "Fajnenšel tajms", pozivajući se na izvore, izvestio da su Rusija i Ukrajina napravile značajan napredak na probnom mirovnom planu koji se sastoji od 15 tačaka, navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.