Pešić: Apsurdno napadati jedina dva čoveka koja su pobedila Vučića

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2020, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić: Apsurdno napadati jedina dva čoveka koja su pobedila Vučića

Komentarišući vest da će gradonačelnik Šapca izaći na lokalne izbore a da je predsednik opštine Paraćin blizu takve odluke, sociološkinja Vesna Pešič je trenutnu situaciju nazvala apsurdnom, u kojoj "treba da bacamo drvlje i kamenje na jedina dva čoveka koja su pobedila Vućića".

Pešić je za emisiju televizije Šabac "Naš gost" rekla da joj to "uopšte nije logično i da su samo te dve bitke otvorene", navodeći: "Mi treba da se odreknemo dvojice pobednika nad Vučićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << meni to uopše nije logično.

Šapčani ako hoće da odbrane svoj grad oni sad treba da se mobilišu. Imamo ta dva grada da odbranimo zato što su oni pobedili Vučića i zato što žive neki normalan život", kazala je Pešić.

Ona je rekla da izlazak na izbore u Šapcu "ne zadire u bojkot parlamenta niti će se statistika bojkota kvariti zbog toga".

"Iz kog to višeg cilja i kome to smeta da ova dva pobednika nad Vučićem izađu na izbore? Pri tom moram da naglasim da oni ovde strašno reskiraju. Oni potpuno reskiraju svoje političke karijere i ja se bojim da će Vučić na njih strašno da se usmeri i da će pokušati svim silama da ih sruši i da dobije sve", rekla je Pešić.

Prema njenim rečima, Zelenović i Paunović su preuzeli neku vrstu ličnog rizika kakav se u Srbiji retko viđa.

"Ako ste sada pod pritiskom da ne idete na te izbore, a vi ipak smatrate da hoćete da branite te građane i da su građani tamo za to da se izađe i da se odbrane od Vučića, i ako izađete, vi ste na neki način završili karijeru jer ste preuzeli jedan veliki rizik, a očekivanja, na primer, ne ispunite. Onda će da dođu pa da kažu: čekaj, mi smo ti rekli nemoj da ideš", kazala je Pešić.

Ona je poručila Šapčanima da su oni branioci svog grada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pešić: Apsurdno bacati drvlje i kamenje na jedina dva čoveka koja su pobedila Vučića

Izvor: Danas, 25.Feb.2020

Komentarišući vest da će gradonačelnik Šapca izaći na lokalne izbore a da je predsednik opštine Paraćin blizu takve odluke, sociološkinja Vesna Pešič je trenutnu situaciju nazvala apsurdnom, u kojoj "treba da bacamo drvlje i kamenje na jedina dva čoveka, Nebojšu Zelenovića i Sašu Paunovića...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.