Perućac:U lavini nestalo jedno lice

Izvor: B92, 12.Feb.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perućac:U lavini nestalo jedno lice

Užice/ Beograd -- Iz snežne lavine, koja se obrušila kod jezera Perućac, nedaleko od Bajine Bašte, evakuisane su tri osobe, dok se za jednom još traga.

"Pretpostavlja su čovek i žena sa dvoje dece izašli najverovatnije da vide kako se čisti put kada se sa litice kod jezera na put obrušio sneg", kazao je Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a.

On je rekao da su spasioci uz pomoć mehanizacije, ali i meštana pretražili ceo kopneni deo i da je sneg raščišćen, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali da muškarac nije pronađen.

Prema njegovim rečima, preko Štaba za vanredne situacije u Bajinoj Bašti poslat je zahtev za angažovanje ronilaca i potraga će biti nastavljena rano ujutru.

Policijska uprava Užice saopštila je, u međuvremenu, da je pod lavinom ostao zatrpan Momčilo N. (37) iz Rastišta.

Kako je navedeno, lavina se obrušila oko 14 sati na lokalnom putu Perućac-Rastište, koji saobraća pored jezera Perućac, a policija i vatrogasci iz Bajine Bašte uz pomoć mehanizacije još tragaju za nestalim Momčilom N.

Nikolić je u izjavi Tanjugu podsetio da je zbog snega i niskih temperatura u Srbiji do sada stradalo 20 ljudi, a u okolini Vranja tokom dana spasena je jedna bolesna starija osoba nakon što su se motornim sankama spasioci probili do ugroženog domaćinstva.

On je kazao da spasilačke ekipe pokušavaju da se probiju do domaćinstva u okolini Priboja u kome je jedna žena teško bolesna. "Problem prave veliki smetovi i zato je spašavanje otežano", kazao je Nikolić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.