Pernar: Ispada ozbiljniji prestup grafiti nego pedofilija

Izvor: B92, 28.Sep.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pernar: Ispada ozbiljniji prestup grafiti nego pedofilija

Zagreb -- Poslanik u Saboru Živog zida Ivan Pernar kaže da je skandalozna presuda katoličkom svešteniku koji je za silovanje dečaka kažnjen društveno korisnim radom.

"Dok sam ja za dva grafita osuđen na dva meseca zatvora uslovno. Ispada da je u očima hrvatskog pravosuđa ozbiljniji prestup dva grafita nego višestruko silovanje deteta", kazao je Pernar nakon replike koju je zatražio u ime Kluba zasutpnika i utvrdio da je hrvatsko pravosuđe politički instrumentalizirano, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da štiti sveštenike i Katoličku crkvu.

"Crkva očito ima sistemsku politiku prikrivanja pedofilije", dodao je Pernar i pozvao nadležne institucije, prvenstveno poverenicu za zaštitu dece da se pozabave tim problemima.

Pernar takođe kaže da bi registar pedofila trebalo da bude javan.

Katolički sveštenik s područja Slavonije i Baranje osuđen je na Opšinskom sudu u Osijeku na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamenjena društveno korisnim radom, uprkos činjenici da je silovao 15-godišnjeg dečaka, izvestio je Glas Slavonije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pernar: Za sudstvo ozbiljniji prestup grafiti nego pedofilija

Izvor: RTS, 28.Sep.2017

Opozicioni poslanik u Hrvatskom saboru Ivan Pernar ocenio je kao skandaloznu sudsku presudu katoličkom svešteniku koji je za silovanje dečaka kažnjen društveno korisnim radom. . "Dok sam ja za dva grafita osuđen na dva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.