Izvor: Blic, 04.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perač prozora preživeo pad sa 47. sprata

Lekari kažu da nikada nisu videli nešto slično: Perač prozora koji je pao sa 47. sprata solitera na Menhetnu nedavno se probudio, pomalo razgovara sa porodicom i očekuje da uskoro napravi svoje prve korake.

Alsides Moreno (37) pao je 7. decembra sa 47. sprata solitera kada je na visini od 150 metara zajedno sa svojim bratom Edgarom prao prozore. U nesreći, koja se dogodila kada je platforma na kojoj su stajali pukla, Edgar je poginuo, dok je Alsides preživeo pretrpevši višestruke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prelome.

Alsides je nakon nesreće smešten u njujoršku Prezbiterijansku bolnicu u kojoj se oporavlja od povrede mozga, kičme, abdomena, preloma leve ruke i obe noge.

"Sa velikim zadovoljstvom moram da kažem da se Alsides probudio i da njegovo opšte stanje ide na bolje", izjavio je doktor Filip Bari. «Alsides oseća noge i ruke, diše samostalno, a na Božić je progovorio prvi put posle nesreće», dodao je on.

Alsidesova Žena Rosario Moreno je izjavila da je oporavak njenog muža "istinsko čudo" i zahvalila se lekarima i medicinskim sestrama na trudu.

Lekari koji se brinu o Alsidesu naglašavaju da je pravo čudo što je uopšte preživeo s obzirom na to da je zadobio veoma opasne povrede. Kada je primljen u bolnicu Alsides je primio 24 jedinice donirane krvi i prošao kroz devet operacija.

"Ukoliko verujete u čuda, ovo bi zaista moglo biti jedno", zaključuje doktor Bari.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.