Penzioneru prerezao vrat

Izvor: Blic, 03.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioneru prerezao vrat

KRUŠEVAC - Srđan Z. (25) iz Kruševca uhapšen je pretprošle noći zbog sumnje da je u ponedeljak uveče motkom pretukao penzionera Blagoja Stepanovića (64), a zatim mu makazama prerezao vrat. Leš Stepanovića osumnjičeni je zatim uvio u čaršaf.



Beživotno telo Stepanovića pronađeno je u četvrtak ujutru u njegovoj kući u Ulici Milosava Pavlovića u naselju Prnjavor, na periferiji grada.

- Komšije su pozvale policiju i prijavile da im je sumnjivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što nekoliko dana nisu videli Stepanovića. Policija je odmah došla, ušli su u kuću i zatekli stravičan prizor. Svuda po zidovima i podu bila je krv. Krevet u dnevnoj sobi bio je prekriven foteljama. Ispod se videlo samo parče belog čaršava. Policajci su podigli fotelje... Scena je bila jeziva. Stepenovićev leš bio je uvijen u čaršav, umazan od krvi. Glava mu je bila potpuno unakažena od brojnih rana i podliva a grlo mu je bilo prerezano - kaže za „Blic" izvor blizak istrazi.

Pripadnici Kriminalističke tehnike obavili su uviđaj u kući Stepanovića, a njegov leš prebačen je na obdukciju, kojom je utvrđeno da je najpre pretučen drvenom motkom, a da mu je zatim grlo prerezano makazama. Policija je ustanovila da je iz kuće ukradeno nekoliko hiljada dinara, kao i pištolj za koji je Stepanović imao dozvolu.

- Saslušani su svi Stepanovićevi poznanici kako bi se došlo do motiva i izvršioca zločina. Tako se i saznalo da je on letos bio u kontaktu sa Srđanom Z., protiv koga su pisane krivične prijave zbog teških krađa i preprodaje heroina. Srđan je letos farbao ogradu Stepanoviću, koji mu je platio rad, ali i pozajmio hiljadu dinara - kaže naš izvor.

Policija je odmah otišla na Srđanovu adresu i uhapsila ga nekoliko stotina metara dalje od kuće. Prilikom hapšenja, kod njega u džepu nađen je Stepanovićev pištolj.

- Srđan je na saslušanje u policiji rekao da mu je Stepanović pravio probleme tražeći od njega da mu vrati hiljadu dinara duga. U ponedeljak uveče, po dogovoru, Srđan je trebalo da dođe kod njega i vrati mu novac. Umesto toga, on ga je usmrtio i ukrao novac i pištolj. Oružje je potom sakrio kod druga Igora B. (28), ali ga je dan kasnije uzeo i držao kod sebe, do hapšenja - kaže naš izvor.

Komšije ubijenog Stepanovića kažu da je starac živeo sam, kao pustinjak, u kući koju je pre nekoliko meseci nasledio od tetke.

- Radio je kao trgovac u preduzeću „Agropromet". Posle penzionisanja se razboleo. Bio je dijabetičar i jednu noga mu je zahvatila gangrena. Teško je hodao. Sam se snalazio. Supruga mu je umrla. Ćerka živi u Čačku, a sin u Americi - kažu komšije.

Protiv uhapšenog Srđana podneta je krivična prijava za ubistvo, dok se Igor B. tereti za pomoć izvršiocu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.