Pentagon presrećan; Ha, siguran sam

Izvor: B92, 27.Apr.2023, 08:04

Pentagon presrećan; "Ha, siguran sam"

Vašington -- Odlazak glavne zvezde TV Foks Takera Karlsona sa ove američke televizije pozdravili su visoki zvaničnici Pentagona, piše "Politiko".

Jedan od članova ministarstva odbrane poručio je da je "SAD bolja zemlja bez Karlsona i njegovih kritika na račun američke vojske koje je svake večeri iznosio pred stotinama hiljada ljudi". Karlson je na poziv novinara "Politika" da prokomentariše ove reakcije Pentagona rekao samo: "Ha, siguran sam".

Popularni voditelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << TV Foks njuz je neretko u svojoj emisiji kritikovao američku vojsku i vrhovnog komandanta, šefa Bele kuće Džozefa Bajdena.

U udarnom večernjem terminu na američkoj televiziji redovno je optuživao američko ministarstvo odbrane da podriva borbene sposobnosti SAD zarad "ideološki motivisane inkluzivnosti koje je nametnula Bajdenova administracija".

U brojnim kritikama na račun vojske, izdvaja se i ona kada je Bajden najavio nove mere za regrutaciju žena u ovoj službi, među kojima i dizajniranje novih pancira, ažuriranje zahteva za frizure i nominaciju dve žene sa činom generala za komandante boraca u Beloj kući, Karlson je optužio Bajdena i da se ruga vojsci.

"Dakle, imamo nove frizure i odela za trudničko letenje. Trudnice idu u naše ratove. To je ruganje američkoj vojci", poručio je Karlson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.