Pentagon nikada neće priznati greške vojnika SAD

Izvor: B92, 25.Feb.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pentagon nikada neće priznati greške vojnika SAD"

Američki stav je da su oni supersila i šta god da urade američki vojnici uradili su zato što su morali i greške nikada neće biti priznate, rekao je Radić.

Vojni analitičar Aleksandar Radić rekao je za B92 da nema dileme da će SAD stati iza svojih vojnika.

"Ne može Pentagon da bude siguran u to šta se dogodilo na licu mesta, da se razumemo, trebalo bi da vidimo koji su to dokazi, da bi nas ubedili", rekao je Radić nakon što je Pentagon osporio tvrdnje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dvoje otetih službenika Ambasade Srbije u Libiji ubijeno u vazdušnom napadu američkih snaga na objekat Islamske države u toj zemlji.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će se stav Pentagona da Srbi u Libiji nisu stradali u bombardovanju smatrati globalnim obračunom velikih sila ukoliko Pentagon ne dostavi dokaze.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.