Pentagon: Nije istina

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 00:04

Pentagon: "Nije istina"

Ministarstvo odbrane SAD saopštilo je da nijedna američka isporuka humanitarne pomoći iz vazduha u Gazu nije bila uzrok civilnih žrtava.

"Medijski izveštaji da su američke isporuke iz vazduha dovele do civilnih žrtava na zemlji su neistiniti, jer imamo potvrdu da su svi naši paketi pomoći bezbedno sleteli na zemlju'', rekao je sekretar za štampu Pentagona Patrik Rajder na konferenciji za novinare, prenosi Si-En-En.

On je rekao da je sa današnjom četvrtom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isporukom iz vazduha ukupan broj dostavljenih obroka u Gazu prešao 124.000.

Ranije danas mediji su preneli da je najmanje pet osoba poginulo, a 10 povređeno nakon što su na njih pali paketi humanitarne pomoći iz aviona u kampu Al Šati, zapadno od grada Gaze.

Paketima se, kako su javili lokalni mediji, nisu otvorili padobrani i pali su na palestinske civile koji su čekali na najavljenu pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.