Pens: Sve opcije na stolu sa Severnom Korejom

Izvor: B92, 17.Apr.2017, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens: Sve opcije na stolu sa Severnom Korejom

Seul -- SAD ništa ne isključuju u pregovorima sa Severnom Korejom, saopštio je potpredsednik SAD Majk Pens tokom posete demilitarizovanoj zoni između dve Koreje.

Kako je rekao, "sve opcije su na stolu".

Vašington želi da postigne sigurnost "kroz miroljubive načine, kroz pregovore. Ali sve opcije su na stolu dok stojimo rame uz rame sa narodom Južne Koreje", rekao je Pens u pograničnom selu Panmundžom, prenosi AFP.

Pens je naglasio da je veza između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD i Južne Koreje jaka i nepromenljiva.

"Poruka naroda SAD je da tražimo mir, ali Amerika je oduvek tražila mir kroz snagu i moja poruka ovde i danas dok stojim sa SAD snagama u Koreji i uz hrabre vojnike iz Republike Koreje je odlučna. Narod i vojska Severne Koreje ne bi trebalo da sumnjaju u odlučnost SAD da stoji kraj svojih saveznika", rekao je Pens, koji je u poseti dan nakon neuspelog lansiranja rakete iz Severne Koreje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) PENS: SVE OPCIJE NA STOLU Ka Severnoj Koreji tutnji neviđena američka vojna sila

Izvor: Kurir, 17.Apr.2017

...#USA is gearing up their military for starting of #worldwar3 https://tco/Jb06XNtJH5..Kako se navodi, ka Japaskom moru već plovi nosač aviona "Karl Vinson", koji bi trebalo da do korejske obale doplovi 25 aprila, ali za njim kreću i "Ronald Regan" i "Nimic", saznaje južnokorejska novinska agencija...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.