Pendarovski ratifikovao sporazum sa Srbijom

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pendarovski ratifikovao sporazum sa Srbijom

Skoplje -- Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski potpisao je Zakon koji ratifikuje Sporazum sa Srbijom o uspostavljanju zajedničkih kontrola na granici.

Sporazum koji su potpisali Srbija i Severna Makedonija 12. jula ove godine u Beogradu predviđa uspostavljanje zajedničkih kontrola na međunarodnom graničnom prelazu Tabanovce-Preševo.

Pendarovski smatra da će uspostavljanje zajedničkih kontrola doprineti daljem unapređenju bilateralne komunikacije između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skoplja i Beograda, a takođe olakšaće kretanje građana i robe, te poboljšati regulaciju saobraćaja na državnim granicama.

Kako kaže Pendarovski, Sporazum treba da omogući zajedničku kontrolu i na graničnim prelazima sa drugim susednim zemljama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.