Penava na izbore sa Škorom

Izvor: B92, 30.Maj.2020, 17:12

Penava na izbore sa Škorom

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potvrdio je da će izaći na parlamentarne izbore u Hrvatskoj kao nezavisni kandidat na listi pokreta Miroslava Škore.

Penava, koji je nedavno napustio HDZ, rekao je da je pokušao da kroz tu stranku "odbrani interese Vukovara", ali da u tome nije uspeo.

On je izjavio da je s Miroslavom Škorom postigao dogovor o izlasku na izbore na listi Domovinskog pokreta, nakon što je naišao na Škorinu podršku oko tri tačke koje su njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izuzetno bitne.

Prva od njih je procesuiranje, kako je rekao, ratnih zločina, odnosno presude vojnom vrhu bivše JNA za zločine učinjene u Hrvatskoj 1991.

Dodao je da je druga tačka popis stanovništva koji mora biti u službi tačnog broja stanovnika, a ne kao do sada, "predmet koalicionog sporazuma HDZ-a sa prije svega SDSS-om".

Treća tačka, naveo je, jeste ulaganje u razvoj Slavonije "kako bi Slavonac, Srijemac i Baranjac mogli da žive dostojanstveno od svog rada".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.