Pelegrini: Uz sreću, gazimo Barselonu!

Izvor: Kurir, 12.Mar.2014, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pelegrini: Uz sreću, gazimo Barselonu!

Menadžer Sitija ubeđen da „građani“ večeras (20.45) u revanšu osmine finala mogu da nadoknade minus od dva gola i eliminišu Katalonce

Obračun mozgova u Kataloniji!

Barselona je samo dva puta u istoriji svih evropskih kupova na Nou kampu poražena od engleskog kluba. Menadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini veruje da „građani“ mogu večeras (20.45) ponoviti podvige Liverpula iz 1976. i 2007. godine, pobediti Katalonce i plasirati se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << četvrtfinale Lige šampiona!

Samo Liverpul slavio

Međutim, crveni s Enfilda četvorostrukog šampiona Evrope pobeđivali su sa 2:1 i 1:0, a klubu s Itihada potreban je trijumf od bar dva pogotka za prolaz u narednu rundu. Takođe, Barselona je prethodnih godina pravi košmar za Engleze. U poslednjih šest okršaja Katalonci su pet puta isterali ostrvske klubove iz LŠ, a situaciju u Sitiju dodatno je pogoršao poraz od drugoligaša Vigana na Itihadu i eliminacija iz FA kupa, trofeja koji su „građani“ već videli u svojim vitrinama.

Ipak, Čileanac je optimista zbog očajne igre Barselone nakon meča na Itihadu. Katalonski gigant je za dve nedelje poražen sa 3:1 u San Sebastijanu, a zatim i pre četiri dana u Valjadolidu sa 1:0, što će ih verovatno koštati titule prvaka Španije.

- Dajte mi igru Barse iz Valjadolida i garantujem vam trijumf sa bar tri gola razlike - rekao je u šaljivom tonu Pelegrini i nastavio:

Ne smemo da grešimo

- Svesni smo da će Katalonci ispraviti sve greške od subote, ali i mi se spremamo da odigramo najbolji meč ove sezone. Da se razumemo, ne govorim da ćemo proći dalje iz kurtoazije, već zato što zaista tako mislim. Ovo je tim koji svakoj ekipi na planeti može da spakuje četiri-pet komada. Ubeđen sam da uz malo sreće Barsa može da doživi katastrofu.

Tata u bedaku

STVARI IZMIČU KONTROLI!

Katalonske zvezde Pujol, Sančez i Mesi ne pomišljaju na ispadanje iz Lige šampiona, trener Barselone je u strahu.

- Priznajem da se uoči meča sa Sitijem osećam nelagodno. Stvari sve više izmiču kontroli, a atmosfera kod igrača je i dalje ista. Svi se ponašaju kao da smo već osvojili sve trofeje ove sezone. Ne znam da li je to dobro ili loše, ali sam uveren da će ovaj meč odrediti celu sezonu - kaže trener Tata Martino.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.