Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2016, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peckham Live Stage: Jah Balebaroshi i Nair u trećem krugu

Takmičenje "Peckham Live Stage" nastavlja se sutra u "Peckham pabu" nastupom bendova "Jah Balebaroshi" iz Prijedora i "Nair" iz Banjaluke.

Ovo je treće takmičarsko veče, a bend koji će se prvi predstaviti publici je

"Jah Balebaroshi". Aleksandar Žeželj, basista ovog benda, ističe da će izvesti nekoliko autorskih pjesama i obrada drugih bendova.

"Sviraćemo neki brži rege i ska repertoar. Možda ćemo izvesti i nekoliko obrada 'drum n base' muzike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << još nismo sigurni", naglašava Žeželj.

Basista je istakao da što se tiče nastupa na "Peckham Live Stage" takmičenju, bend "Jah Balebaroshi" očekuje dobru svirku, zabavu i druženje.

"Nama je trenutno važna promocija benda, jer je sastav prošao kroz nekoliko faza promjena članova, pa nam je sada najbitnije da se usviramo i nastavimo autorski rad", dodao je Žeželj.

Što se tiče prve nagrade i nastupa na ovogodišnjem "OK festu", Žeželj je istakao da bi ova nagrada bendu značila mnogo.

Bend "Jah Balebaroshi" je nastao krajem 2012. godine, a osnova muzike je bio rege, međutim, kako Žeželj ističe, zbog različitih ukusa članova benda došlo je do fuzije rege muzike, ska i tvrđeg roka.

"Svako je doprinio našoj priči na svoj način i to je po meni najljepša stvar u ovom bendu", dodao je Žeželj.

Članovi benda su Mladen Šljegović za klavijaturama, Alen Radošević bubanj, Aleksandar Žeželj bas gitara, Amanda Čalupa vokal i Ognjen Došen gitara.

Boris Živković, gitarista benda "Nair", naglašava da su im tokom nastupa na "Peckham Live Stage" takmičenju najbitniji druženje, dobra atmosfera i zabava.

"Mi smo relativno mlad bend, ali pokušaćemo da osvojimo neku od nagrada i da pokažemo svoje umijeće sviranja", dodao je Živković.

Gitarista ističe da je osnova benda "Nair" rok muzika, a za nastup u "Peckham pabu" bend je pripremio fond obrada svjetskih i regionalnih hitova rok muzike.

"Počećemo nastup autorskim pjesmama i tom prilikom planiramo izvesti naše dvije pjesme, a ostatak će biti obrade", dodao je Živković.

"Nair" je nastao u septembru 2014. godine, a članovi su pjevačica Nada Danilović, bubnjar Irena Perinović, gitaristi Boris Živković i Željko Radovanović, te basista Vladimir Pejić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.