Pažnja za volanom zbog odrona i radova na putevima

Izvor: Mondo, 10.Maj.2019, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pažnja za volanom zbog odrona i radova na putevima

Na graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom teretnjaci čekaju više sati

Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Saobraćaj se u celoj Srbiji odvija bez vanrednih zastoja i prekida, ali se već u prvim popodnevnim satima zbog početka vikenda očekuje veći broj vozila. Vozačima se savetuje oprez zbog još vlažnih kolovoza usled kiše, koja je prethodnih dana padala, a nekim delovima Srbije i dalje pada, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog kiše i većih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << temperaturnih razlika pojavili su odroni na mnogim deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure. Vozači se savetuju da na tim deonicama strogo poštuju signalizaciju i smanje brzinu.

Dodatan oprez zahtevaju i deonice na kojima se izvode radovi, a gde može doći do formiranja kolona.

Na autoputu od petlje Batajnica ka Novom Sadu u toku je sanacija kolovoza. Za saobraćaj je otvorena samo zaustavna traka, u smeru ka Novom Sadu. Alternativni pravac je autoput Beograd – Šid, sa isključenjima Dobanovci, Šimanovci, Pećinci i Ruma.

Još danas se radi na obilaznici oko Beograda od kružnog toka Resnik do skretanja za motel "1000 ruža", u oba smera, od 07 do 15 časova, radi se na čišćenju i kopanju odvodnih jarkova. Radovi se izvode u pokretu, naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od graničnog prelaza Batrovci do petlje Kuzmin 1 izvode se radovi na rehabilitaciji puta i unapređenju bezbednosti saobraćaja. U smeru Batrovci – Beograd, saobraćaj će se odvijati dvosmerno na levom delu autoputa.

Do 17 časova na deonici autoputa Ljig – Preljina, u zoni tunela Šarani. Najpre u smeru ka Preljina, a zatim i u suprotnom smeru. U toku radova saobraćaj će se odvijati preticajnom trakom.

Zbog velikog broja radova, pre polaska vam savetujemo da pogledate interaktivnu mapu Auto-moto saveza Srbije.

Na naplatnim stanicama, kao ni na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Zbog usporenog rada mađarskih i hrvatskih carinskih službi, na teretnim terminalima vozila na izlazak iz zemlje više sati – na Horgošu se čeka četiri sada, a kod Bačke Palanke 60 minuta, saopštio je AMSS.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.