Pavlović: Još dve manifestacije u junu povodom godišnjice Milanskog edikta

Izvor: Blic, 05.Jun.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavlović: Još dve manifestacije u junu povodom godišnjice Milanskog edikta

Savetnik predsednika Srbije za kulturu Radoslav Pavlović najavio je danas, u okviru obeležavanja 1.700 godina od Milanskog edikta, još dve manifestacije u junu.

Biće izvedena Deveta Betovenova simfonija i "Trubadura",a Pavlović je istovremeno odbacio kritike da su projekti, rađeni za potrebe obeležavanja edikta, za jednokratnu upotrebu.

Pavlović je naveo da se deo sezone završava 28 juna sa "Trubadurom" gde će učestvovati dva umetnika iz Italije i jedan, glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sopran, iz Bugarske, sa dirigentom iz Rusije.

On je odgovarajući na pojedine kritike da su manifestacije prikazane i koje se pripremaju za obeležavanje Milanskog edikta za jednokratnu upotrebu rekao da se "izvinjava skepticima" i ukazao da je predstava o Konstantinu osvojila dve nagrade na Sterijinom pozorju.

Prema njegovim rečima uz mnogo muke i veliki napor, a neki nisu verovali da je moguće biti pošten i kvalitetan, napravljena je predstava koja je "krcata" u Beogradu, Nišu, na gostovanju, pozvana na Sterijino pozorje...

- Nije sramota živeti u Srbiji, biti ponosan, biti hrišćanin ili musliman...nije sramota verovati u neke vrednosti i biti nebeski narod u smislu da su gore vrline, ne da poginemo, već da ih dosegnemo i idemo ka uzorima - rekao je Pavlović.

Komentarišući projekat Aleksandra Sanje Ilića "Konstantinus Magnus" premijerno prikazan 3. juna u Niškoj tvrđavi, Pavlović je naveo da je to četvrti projekat - događaj u okviru Milanskog edikta, istakavši da se retko ukazuje mogućnost da se nešto tako veliko i složeno vidi.

Autor muzičko epskog spektakla "Konstantinus Magnus" Aleksandar Sanja Ilić izjavio da će biti novih izvođenja ovog dela i da je mnogo zemalja zainteresovano za koncert.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pavlović: Neki šetaju sa mikrofonima po livadama i ćao đaci, a "Konstantin" krcat u Beogradu, Nišu...

Izvor: Blic, 05.Jun.2013

Savetnik predsednika Srbije za kulturu Radoslav Pavlović najavio je, u okviru obeležavanja 1.700 godina od Milanskog edikta, još dve manifestacije u junu, izvođenje Devete Betovenove simfonije i "Trubadura", i istovremeno odbacio kritike da su projekti, rađeni za potrebe obeležavanja edikta, za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.