Pavličić: Arhiv pod krovom do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavličić: Arhiv pod krovom do kraja godine

NOVI SAD -

Grad Novi Sad planira da tokom ove godine završi prve dve faze izgradnje novog Arhiva, a kompletna realizacija investicije usledila bi tokom iduće godine, rekao je danas prilikom obilaska radova gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Prva faza podrazumeva grube građevinske radove koje izvodi preduzeće "Best - izgradnja" iz Novog Sada, vrednost ugovorenih radova prve faze je 169 miliona dinara, a rok za završetak je šest meseci, navodi se u saopštenju Gradske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuće.

"Ovo je jedno od najvažnijih gradilišta u Novom Sadu, jer ovakva zgrada nije građena poslednjih 20, 30 godina", rekao je Pavličić, dodajući da će Novi Sad dobiti novih 6.000 kvadratnih metara prostora, čija će vrednost preći 500 miliona dinara.

Završetkom radova na Arhivu ovaj deo grada dobiće novi izgled, zajedno sa budućim Žeželjevim mostom i izmeštanjem Kvantaške pijace, dodao je gradonačelnik Novog Sada.

Prema planu, objekat Arhiva će imati suterensku etažu, prizemlje i dva sprata, a u najvećem delu, to jest, u oko četiri hiljade kvadratnih metara biće depoi.

U drugom delu biće upravni deo, radionice za konzervaciju i reparaciju, snimanje i proučavanje građe, sale za edukaciju, biblioteka i izložbeni prostor.

Objekat će biti opremljen svim potrebnim instalacijama, uključujući i sistem za suvo gašenje požara, kompletno klimatizacijom i ventilacijom i kontrolom mikroklimatskih uslova za čuvanje arhivske građe, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.