Pavićević: Prioritet implementacija sporazuma

Izvor: Blic, 16.Jun.2013, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavićević: Prioritet implementacija sporazuma

Oficir za vezu Beograda Dejan Pavićević koji sutra počinje mandat u Prištini izjavio je da će prvenstveno raditi na implementaciji sporazuma postignutih u Briselu.

Pavićević je za Nacionalni dnevnik Televizije "Pink" rekao da će on biti predstavnik Vlade Srbije stacioniran u zgradi Evropske unije u Prištini, a da će glavna tačka njegovog kontakta biti institucije EU, visoki predstavnik EU na Kosovu, Euleks, kao i "ono što je ostalo od UNMIK-a".

On očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će njegov prvi radni dan, kada sutra stigne u Prištinu, početi sastancima sa predstavnicima Kancelarije Visokog predstavika EU, a kako je rekao, moguće i sa predstavnicima Euleksa.

Govoreći o dužnostima koje će imati, Pavićević je ukazao da je njih definisala Vlada Srbije i da će raditi prvenstveno na implementaciji sporazuma postignutih u Briselu.

Pavićević je takođe izrazio nadu da će se Srbi vraćati na Kosovo i Metohiju i da će se brojno stanje Srba u Prištini i na KIM povećavati.

Odgovarajući na pitanje u kakvim uslovima Srbi žive na Kosovu, Pavićević je rekao da "kada jedan čovek značajno povećava broj Srba koji žive u Prištini, onda vam je jasno koliko tih Srba ima".

"Pre 1999. godine bilo ih je više oko 40.000. Oni koji su ostali mislim da se mogu izbrojati na prste jedne ruke. Ne žive u tako dobrim uslovima i ja se nadam da će se vraćati i da će se brojčano stanje Srba u Prištini i KIM povećati", rekao je Pavićević.

Beograd i Priština razmeniće sutra u podne oficire za vezu, kada će Dejan Pavićević stići u Kancelariju EU u Prištini, a Ljuljzim Peci u Misiju EU u Beogradu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pavićević: Prioritet implementacija sporazuma

Izvor: Akter, 16.Jun.2013

Oficir za vezu Beograda Dejan Pavićević koji sutra počinje mandat u Prištini izjavio je da će prvenstveno raditi na implementaciji sporazuma postignutih u Briselu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.