Pavićević: Ako Stefanović ne da ostavku to je signal strašne neodgovornosti

Izvor: Press, 03.Jun.2014, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavićević: Ako Stefanović ne da ostavku to je signal strašne neodgovornosti

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević kritikovao je na konferenciji za novinare i izjavu premijera Aleksandra Vučića koji je za obrazloženje da je Stefanovićev rad plagijat rekao da je to "najgluplje nešto" što je u životu pročitao.

Pavićević je pozvao Stefanovića da podnese ostavku sledeći primer dvojice ministara iz Nemačke koji su zbog slične sumnje podneli ostavke.

On je na konferenciji za novinare naveo i da bi, ukoliko vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nastavi da funkcioniše u istom sastavu, to bio signal "strašne neodgovornosti, ne samo Stefanovića već i cele vlade". 

Povodom informacije objavljene na sajtu Peščanika da je doktorska disertacija Stefanovića plagijat, Vučić je ranije danas primetio da nikad gluplje obrazloženje nije pročitao u životu.

"To je najgluplje nešto što sam pročitao u životu", rekao je Vučić i dodao da se sa tom konstatacijom složio i ministar prosvete Srđan Verbić.

Vučić je rekao da je taj napad, ako je već neko želeo da napadne Stefanovića, mogao da bude i mnogo pametniji, ali, dodao je, izgleda da je danas popularno napadati na ovaj način.

Pavićević je kritikovao i Verbića zbog izjave da u našim zakonima nije jasno navedeno u kojim slučajevima se nešto smatra plagijatom, dodavši da je to moguće utvrdi na osnovu Zakona o visokom obrazovanju.

Na sajtu “Peščanik” u nedelju je objavljen tekst u kome tri profesora navode da postoje indicije da u Stefanovićevom doktorskom radu ima mnogo plagijata.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.