Paunović: Kompletni udžbenici za nacionalne manjine u novoj školskoj godini

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2016, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paunović: Kompletni udžbenici za nacionalne manjine u novoj školskoj godini

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izjavila je danas da će novu školsku 2016/2017. godinu učenici dočekati sa kompletnim udžbenicima na jezicima nacionalnih manjina.

"Iz budžeta Srbije odvojeno je 134 miliona dinara za ove namene i to govori da se pitanje obrazovanja na maternjem jeziku nacionalnih manjina zaista rešava. Na njemu se zaista intenzivno radi za sve nacionalne manjine, pa i bošnjačku", rekla je Suzana Paunović za RTS. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Ona je rekla da oko 12.000 dece u predškolskom, osnovnom i srednjoškolskm jeziku imaju nastavu ili na srpskom i bosanskom ili samo na bosanskom.

Suzana Paunović je ocenila da je Vlada Srbije uradila sve da se Poglavlje 23 koje se odnosi na pravosuđe i osnovna prava, u pregovorima Srbije i EU otvori.

Dodala je da Vlada radila i na jačanju bilateralne i regionalne saradnje, što je preduslov za otvaranje ovog poglavlja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.