Pauk nosi vozila sa pešačkog na osnovu snimka

Izvor: Blic, 08.Nov.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pauk" nosi vozila sa pešačkog na osnovu snimka

JKP “Parking servis” uklanjaće u okviru akcije “Pešački je zakon” nepropisno parkirana vozila na pešačkom prelazu uz pomoć “Pauk video nadzora” odnosno specijalnih kamera i računara na auto-dizalicama. Na osnovu snimaka prekršaja saobraćajna policija će izdavati elektronske naloge JKP “Parking servis” i neće morati da izlazi na teren što će znatno ubrzati proceduru odnošenja vozila.

Akcija "Pešački je zakon” počela je pre nedelju dana pa su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u JKP "Parking servis” odlučili da omoguće pešacima što komforniji prelazak preko ulice.

- Pomoću "Pauk video nadzora” kontrolori sa terena šalju snimke nepropisno parkiranih vozila u dispečerski centar "Parking servisa”. Kada saobraćajni policajci dobiju snimak preko dispečera izdaju elektronski nalog za njihovo uklanjanje najbližem "pauku”. Nalog za prenos vozila sa fotografijama saobraćajne situacije i tačnim vremenom predstavlja potpun dokaz o nepropisnom parkiranju na pešačkom prelazu - kažu u JKP "Parking servis”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.