Pauci se bave ribolovom!

Izvor: Prva.rs, 22.Jun.2014, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pauci se bave ribolovom!

Naučnici su došli do brojnih dokaza širom sveta o postojanju polu-vodenih paukova koji jedu ribu.

Pojedini primerci mogu da plivaju pa čak i da rone i hodaju po površini vode. Pauci koriste moćne neurotoksine i enzime kako bi usmrtili i probavili ribu.

"Obično je pauku potrebno nekoliko sati da proždre ribu dok ne ostane ništa od nje osim kostiju i krljušti", rekao je za Rojters zoolog Martin Nifeler sa švajcarskog Univerziteta u Bazelu.

Ovaj fenomen je >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << naročito rasprostranjen u toplijim krajevima, posebno na Floridi i u Australiji. Paukova-robolovaca ima na svim kontinentima osim na Antarktiku.

Ribe nisu jedini mali kičmenjaci na meniju paukova. Neke vrste love i jedu žabe, guštere, zmije, miševe, šišmiše i ptice.
Izvor: tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.