Patrijarh primljen na VMA

Izvor: B92, 30.Avg.2019, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh primljen na VMA

Beograd -- Srpski patrijarh Irinej (89) primljen je na VMA pre dva dana zbog visoke temperature i opšte slabosti.

Informaciju je za Tanjug potvrdila pres-služba Srpske pravoslavne crkve.

Kako je rečeno, on zbog lošeg zdravstvenog stanja nije služio liturgiju u manastiru Rakovica na Veliku Gospojinu 28. avgusta.

U SPC navode i da se patrijarh uspešno oporavlja i da će na VMA biti zadržan još nekoliko dana.

Kako Novosti saznaju, njegovu svetost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posetio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Patrijarh je, prema informacijama izvora Novosti, primljen zbog zamora, a procena je lekara da će sve biti u redu sa zdravljem prvog po časti u SPC.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VMA: Zdravstveno stanje patrijarha stabilno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019

Zdravstveno stanje patrijarha srpskog Irineja je stabilno, saopštila je danas Vojnomedicinska akademija...Patrijarh je zbog narušenog zdravlja primljen na lečenje u VMA u četvrtak 29. avgusta..."Zdravstveno stanje patrijarha je stabilno, a medicinski tim VMA preduzima sve mere lečenja i pružanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.