Patrijarh primio direktore škola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2010, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh primio direktore škola

BEOGRAD -

Patrijarh srpski Irinej priredio je danas godišnji prijem za direktore osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnike ministarstava vera i prosvete i gradskih vlasti, i istakao da sveukupno obrazovanje predstavlja opštu brigu za one koji odrastaju.

Patrijarh je rekao da mu je susret sa predstavnicima prosvete najdraži i jedan od najvažnijih, jer "oni brinu najvažniju brigu o duhovnom i moralnom odrastanju generacija koje dolaze, od kojih će mnogi biti na rukovodećim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << položajima i zameniti one koji sada vode narod".

"Crkva je uvek bila uz narod i vodila brigu o duhovnom vaspitanju naroda", kazao je patrijarh, dodajući da ona predstavlja i temelj prosvete.

Patrijarh Irinej je rekao da razgovor sa predstavnicima škola u Beogradu pokazuje kolika je uloga crkve u društvu, istovremeno ukazujući na značaj verske nastave u školama.

"Veronauka ima svoje mesto i njena uloga je nezamenljiva u društvu i životu naroda", ukazao je patrijarh, poručivši nastavnicima i direktorima da od njih u mnogome zavisi kako će veronauka biti primenjena u školama.

Prema njegovim rečima, sadašnji udžbenici za veronauku "možda nisu dostigli meru koja se očekuje". Patrijarh je izrazio nadu da će vremenom biti poboljšan njihov sadržaj.

On je naveo primer da je u Republici Srpskoj verska nastava obavezna i da je od velike koristi za decu jer se tako uče da poštuju svoje bližnje, roditelje, nastavnike...

Osim blagoslova, prisutni su od patrijarha srpskog Irineja na poklon dobili i knjigu "Ohridski prolog" vladike Nikolaja Velimirovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej primio direktore škola

Izvor: Blic, 07.Okt.2010

Patrijarh srpski Irinej priredio je danas godišnji prijem za direktore osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnike ministarstava vera i prosvete i gradskih vlasti, i istakao da sveukupno obrazovanje predstavlja opštu brigu za one koji odrastaju. ..Patrijarh je rekao da mu je susret sa predstavnicima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.