Patrijarh će tokom litije služiti pomen postradalim đacima, mladima i svim žrtvama nasilja

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2023, 18:22

Patrijarh će tokom litije služiti pomen postradalim đacima, mladima i svim žrtvama nasilja

Kako je navedeno, velika Spasovdanska litija ove godine nema svečarski karakter

Patrijarh Porfirije će sutra tokom velike Spasovdanske litije u Beogradu, služiti pomen nedavno stradaloj deci, njihovom čuvaru, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja, najavila je SPC.

, prenosi Tanjug.

- Zajedno ćemo se, hodajući sa Svetim Nikolajem Srpskim, moliti Spasitelju radi osvećenja ulica i trgova, radi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << isceljenja duša i tela naših, za mir u nama i među nama, za našu postradalu decu i za svu decu, zastati na raskrsnici ulica Kralja Milana i Kralja Milutina gde će Njegova svetost patrijarh Porfirije služiti pomen postradaloj deci, njihovom čuvaru, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja - navedeno je u saopštenju.

SPC je najavila i da će litijski krst sutra nositi studenti koji su patrijarhovi stipendisti.

Po blagoslovu patrijarha srpskog Porfirija, sutra će na čelu litije sa velikim krstom Gospodnjim u rukama biti dvoje njegovih stipendista, odličnih studenata Filozofskog i Bogoslovskog fakulteta.

- Sa ponosom krst će prestoničkim ulicama i trgovima nositi Nišlijka Sara Dimitrijević, student druge godine Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, i Užičanin Milan Bogosavljević, apsolvent Filozofskog fakulteta u Beogradu. Blago majci koja ih rodila i Crkvi koja se njima ponosi - navedneo je u saopštenju SPC.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.