Patrijarh Pavle i danas hrani duh

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2018, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Pavle i danas hrani duh

U Ovčar Banji, u manastriru Blagoveštenje u kojem se pre tačno sedam decenija zamonašio Gojko Stojčević, potonji patrijarh srpski Pavle, održana je manifestacija posvećena upokojenom srpskom pastiru čiji je život obeležen mudrošću i jevanđelskim načinom života.

Zbog toga je patrijarh Pavle, kako je istakao Dragan Gaćeša, sveštenik iz Kućanaca, sela u Slavoniji u kojem je rođen Pavle, najsvetija srpska glava posle Svetog Save.

- Mi u Kućancima nemamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ništa, a imamo sve. Srušili su nam crkvu, a izgradili smo lepšu i duhovno jaču jer je u njenim temeljima, zidovima i ikonama blagoslov patrijarha Pavla. Tamo nije sjajno, kao što nije sjajno u mnogim delovima našeg raspetog srpskog naroda, ali se blagoslov patrijarha Pavla oseća. Oči nas koji živimo tamo su uprte u našu majku, u našu Srbiju. Sve što se ovde dešava i sve što vi u Srbiji kažete i uradite, mi sledimo taj svetosavski put. Šta god se ovde uradilo, mi to podržavamo i želimo da budemo u jednoj celini, pod jednim krstom raspetog našeg naroda - istakao je sveštenik Gaćeša koji je u manastir Blagoveštenje doneo rezbareni krst iz Jasenovca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.