Patrijarh Irinej primljen na VMA, predsednik Vučić obišao njegovu svetost

Izvor: Večernje novosti, 30.Avg.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej primljen na VMA, predsednik Vučić obišao njegovu svetost

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej prebačen je pre dva dana na VMA, jer se osećao loše Patrijarh srpski Irinej primljen je, na Vojno medicinsku akademiju u Beogradu, u četvrtak ujutru, zbog zdravstvenih tegoba, saznaju „Novosti“.Skoro tri dana, pre toga, prvojerarh SPC bio je na kućnom lečenju, „zbog velike iscrpljenosti“. Pošto to nije dalo željene rezultate, odveden je na VMA na ispitivanje i lečenje. U SPC navode i da se patrijarh uspešno oporavlja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da će na VMA biti zadržan još nekoliko dana.Kako Novosti saznaju, njegovu svetost posetio je i predsednik Republike Aleksandar Vučić.Patrijarh je, prema informacijama izvora Novosti, primljen zbog zamora, a procena je lekara da će sve biti u redu sa zdravljem prvog po časti u SPC.PROČITAJTE JOŠ - VUČIĆ POSLE SASTANKA SA PATRIJARHOM: Teška situacija, ali borićemo sePatrijarh je iscrpljen svakodnevnim obavezama, ali i dalekim putovanjima. Putuje, kako bi posetio naše ljude, u zemlji i rasejanju, do najvećih daljina, odazivajući se pozivima da bude među njima, da osvešta nove hramove, bogosluži, održi predavanja, uputi poruke i pouke… Najbolji stručnjaci sa VMA neprestano bdiju nad srpskim patrijarhom, koji je primljen u ovu ustanovu, najblaže rečeno, u jako iscrpljenom stanju, saznaje naš list. Prema našim saznanjima, tek treba da se izoluje uzrok zbog koga je patrijarh zapao u zravstvene tegobe. Kako je rečeno, on zbog lošeg zdravstvenog stanja nije služio liturgiju u manastiru Rakovica na Veliku Gospojinu, 28. avgusta.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

POGLAVAR SPC NA VMA: Patrijarhu Irineju sve bolje

Izvor: Večernje novosti, 31.Avg.2019, 11:49

I VMA je, u petak, kasno popodne saopštila da je patrijarhovo stanje stabilno i da se preduzimaju odgovarajući stručni koraci za potpunu stabilizaciju njegovog zdravlja Patrijarh srpski Irinej, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, u četvrtak ujutru, posle...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.