Patrijarh Irinej:  Ne pripadam nijednoj politici, Kosmet nije jaram

Izvor: Večernje novosti, 25.Apr.2019, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej: Ne pripadam nijednoj politici, Kosmet nije jaram

Poglavar Srpske pravoslavne crkve rekao da "bez jedinstva našeg, nama nema opstanka na ovoj vetrometini", i da "jedina nada, jedino spasenje jeste – jedinstvo među nama" Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej izjavio je da ne pripada nijednoj politici i naglasio da bez jedinstva nema opstanka srpskom narodu."Ja ne pripadam nijednoj politici. Želeo bih i molim se Bogu da nema nikakvih podela među nama nego da nam bude jedina politika, jedini pogled i jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << put – dobro našeg naroda", rekao je patijarh Irinej u uskršnjem intervjuu za Televiziju Hram, koji će biti emitovan u petak, 26. aprila, uveče.Pročitajte još: UDAR NA SRBE POVRATNIKE: Kradu nam stoku da bi nas oteraliPoglavar SPC je rekao da "bez jedinstva našeg, nama nema opstanka na ovoj vetrometini", i da "jedina nada, jedino spasenje jeste – jedinstvo među nama".Podsetivši da je sredinom ovog meseca proveo više dana na Kosovu on je naglasio da "nije istina da nema Srba na Kosovu".Kako je naveo, nema pripadnika srpskog naroda koliko je nekada bilo, ali je jedan veliki deo ostao i veruje da "ima onih koji bi se rado vratili kada bi imali gde da se vrate".Pročitajte još: Podrška za Kosovo, Si nam šalje i oružje"Nama Kosovo i Metohija nije jaram. Jeste jaram blagodati, Božiji jaram, ali ne jaram koji nas pritiska i goni da se odreknemo naše svete Zemlje", napomenuo je patrijarh Irinej.Poglavar SPC poželeo je, povodom Uskrsa, svima sve najbolje od Gospoda, slogu i ljubav i u porodici i van porodice."Da nam Hristovo Vaskrsenje osvetli put Božanskom svetlošću kojom treba da idemo", poručio je patrijarh Irinej u intervjuu za TV Hram, čiji se deo već može videti u najavi na njenom sajtu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh: Molim se Bogu za Srbiju bez podela

Izvor: Mondo, 26.Apr.2019, 10:16

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej izjavio je da se moli Bogu za Srbiju bez podela, da postoji jedna politika, kao i da jedini pogled i jedini put mora da bude - dobro srpskog naroda...Foto: Mondo/Stefan Stojanović.."Bez jedinstva našega, nama nema opstanka na ovoj vetrometini. Jedina...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.