Patrijarh Irinej NE MOŽE U CRNU GORU: Velika litija u Podgorici proći će bez poglavara SPC!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2020, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej NE MOŽE U CRNU GORU: Velika litija u Podgorici proći će bez poglavara SPC!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, u intervjuu za televiziju "Hram", ranije je najavio Svetosimeonovsku litiju u Podgorici 29. februara

Patrijarh srpski Irinej neće moći da poseti arhijereje i verni narod SPC u Crnoj Gori, jer je ranije zakazana njegova poseta SPC u SAD, saopštila je danas Informativna služba Srpske pravoslavne crkve.

- Povodom netačnih informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima, obaveštavamo javnost da Njegova Svetost Patrijarh >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srpski g. Irinej žali što neće moći da poseti arhijereje i verni narod Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, jer je ranije zakazana njegova poseta Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Sjedinjenim Američkim Državama - navedeno je u saopštenju.

i dolazak srpskog patrijarha Irineja i mitropolita Kijevskog Onufrija sa arhijerejima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.