Patrijarh Irinej HITNO SMEŠTEN na VMA: Tim lekara brine da se poglavar SPC što pre oporavi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej HITNO SMEŠTEN na VMA: Tim lekara brine da se poglavar SPC što pre oporavi!

Patrijarh je zbog ugroženog zdravlja prevezen na VMA

Informacije koje su se danas pojavile na društvenim mrežama u vezi sa zdravstvenim stanjem njegove svetosti pokazale su se kao tačne.

Prema nezvaničnim saznanjima, patrijarh je zbog ugroženog zdravlja prevezen na VMA, ali još uvek nije poznato u koliko je teškom stanju Irinej.

- Ima visoku temperaturu i opštu slabost organizma. Sada je stanje stabilno, nadamo se brzom oporavku Njegove svetosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji će još nekoliko dana biti zadržan u bolnici, kako bi se poptuno oporavio - kaže izvor.

Za patrijarha srpskog je poznato da u danu ima po nekoliko susreta, redovno služi i obavlja sve obaveze vezane za Crkvu, a kako za beogradske medije kažu u Patrijaršiji, vreme je pretoplo, patrijarh u godinama i ne staje.

Njegova svetost pre dva dana napunio je 89 godina, a iz Patrijaršije je upućen na VMA iz predostrožnosti između ostalog baš i zbog godina.

Da podsetimo, starešina manastira Svete trojice Serafim Protosinđel Petković objavio je jutros na svom Fejsbuk profilu da je Irinej bolestan i u kritičnom stanju.

On je apelovao na sve korisnike društvenih mreža da se mole za zdravlje Irineja. Serafim Protosinđel Petković je ovu informaciju posle nekoliko sati nakon objave skinuo sa društvene mreže Fejsbuk.

Takođe, na poznatom crkvenom forumu pouke.org, neki od koristnika pišu da je njegova svetost u kritičnom stanju, kao i da je na aparatima.

Mediji su pokušali da dođu do patrijarha Irineja, ali nije bio dostupan, dok su iz njegovog kabineta tada rekli da je on dobro, da je na godišnjem odmoru i da odmara u svojoj rezidenciji.

Takođe, na poznatom crkvenom forumu pouke.org, neki od koristnika pišu da je njegova svetost u kritičnom stanju, kao i da je na aparatima.

Na crkvenim forumima je, takođe i objavljena vest da je patrijarh otkazao službu u manastiru Rakovica 27. avgusta, što je i potvrđeno iz tog manastira.

Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej (Gavrilović) rođen je u selu Vidova, kod Čačka, 1930. godine. Na dužnost poglavara SPC je pristupio 2010. godine, nakon smrti patrijarha Pavla.

BONUS VIDEO: Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.