Pastor: Sednica vojvođanskog parlamenta u ponedeljak

Izvor: B92, 16.Jun.2016, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Sednica vojvođanskog parlamenta u ponedeljak

Beograd -- Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da će sednicu vojvođanskog parlamenta verovatno zakazati za ponedeljak, 20. jun.

Pastor će sutra održati pojedinačne konsultativne sastanke s predstavnicima poslaničkih grupa u pokrajinskom parlamentu.

"Očekujem da nakon tih konsultacija u toku sutrašnjeg popodneva zakažem sednicu vojvođanskog parlamenta, prema sadašnjem stanju stvari, za ponedeljak", rekao je Pastor za Radio-televiziju Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je dodao da bi na toj sednici trebalo nastaviti sa konstituisanjem pokrajinske skupštine.

"Na toj sednici bi trebalo nastaviti s konstituisanjem pokrajinske skupštine, trebali bi doneti odluku o izmeni pokrajinske skupštinske odluke o upravi, i ako to tako bude u toku ponedeljka bi mogli da imamo još jednu sednicu skupštine, na kojoj bi pristupili izboru pokrajinske vlade", naveo je Pastor.

Na osnovu člana 48. Statuta Vojvodine, predsednik Skupštine Vojvodine predlaže kandidata za predsednika Pokrajinske vlade, nakon što sasluša mišljenje poslaničkih grupa.

Prema dosadašnjim izjavama, kandidat za pokrajinskog premijera biće Igor Mirović iz Srpske napredne stranke, koji je ranije najavio da "planira da napravi široku programsku koaliciju za velike promene u Vojvodini".

Mirović je ranije medijima rekao da je načelno dogovorio s Pastorom da će vlada biti formirana u ponedeljak, 20. juna, na sednici parlamenta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pastor: Pokrajinski parlament verovatno u ponedeljak

Izvor: N1 televizija, 16.Jun.2016

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je u četvrtak da će sednicu vojvođanskog parlamenta verovatno zakazati za ponedeljak, 20. jun...Pastor će u petak održati pojedinačne konsultativne sastanke s predstavnicima poslaničkih grupa u pokrajinskom parlamentu..."Očekujem da nakon...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.