Pastor: Ne zna se ko broji glasove

Izvor: B92, 07.Maj.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Ne zna se ko broji glasove

Novi Sad -- Savez vojvođanskih Mađara u budućem sazivu Skupštine Srbije imaće pet ili šest poslaničkih mandata, izjavio je danas predsednik te partije Ištvan Pastor.

On je rekao da je SVM osvojio 2,4 odsto glasova na republičkim izborima.SVM je u prethodnom sazivu imao četiri poslanika.

Za manjinske stranke ne važi izborni cenzus od pet odsto, već "prirodni prag", koji se dobije kada se broj birača izašlih na izbore podeli sa cifrom 250, koliko ima poslanika u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skupštini Srbije.

Pastor je rekao da je na izborima za predsednika Srbije za njega glasalo više od 91.000 građana i da je taj podatak dobijen "na osnovu usmenih informacija, pošto se ne zna ko u Srbiji broji glasove".

Pastor je kazao da je deset kandidata SVM-a prošlo u drugi krug pokrajinskih izbora po većinskom sistemu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor: SVM-u pet ili šest mandata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2012

NOVI SAD -..Savez vojvođanskih Mađara (SVM) u budućem sazivu Skupštine Srbije imaće pet ili šest poslaničkih mandata, pošto je osvojio 2,4 odsto glasova na republičkim izborima, izjavio je danas predsednik te partije Ištvan Pastor...SVM je u prethodnom sazivu imao četiri poslanika. Za manjinske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.