Pasterizovane kruške u vanila sirupu

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasterizovane kruške u vanila sirupu

Vreme je za spremanje zimnice.

Sastojci:

- 4,5 kg krušaka

- 2,5 šolje šećera

- 6 šolja vode

- jedan štapić vanile

- 24 zrna bibera

- 4-8 kašika kruškovca

Unapred posebno pripremiti: 4,5 l hladne vode i pola šolje limunovog soka. Kruške oljuštiti i iseći na polovine, izvaditi koštice i staviti u tu vodu da ne pocrne.

U šerpi pomešati šećer i vodu (šest šolja) i staviti da proključa. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Smanjiti vatru i dodati štapić vanile isečen na pola.

Staviti kruške u jednom sloju u sirup i kuvati sloj po sloj 5 minuta. Za to vreme u svaku teglicu ubaciti po neko zrno bibera, komadić štapića vanile i malo kruškovca, a zatim ređati kuvane kruške. Naliti sirupom u kome su se kruške kuvale. Zatvoriti tegle i pasterizovati 20 minuta.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.