Pasta sa sirom i seckanom kobasicom

Izvor: Telegraf.rs, 20.Apr.2017, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasta sa sirom i seckanom kobasicom

Sastojci:

- 1 praziluk

- 1 luk

- 5 čenova belog luka

- 3 šargarepe

- 200 g pečuraka po izboru

- pasta

- maslinovo ulje

- 200 ml pavlake za kuvanje

- 1,5 dl belog vina

- kurkuma

- korijander mleveni

- timijan

- so

- biber

- slatka paprika

- čili

- jogurt

- bosiljak

- limunov sok
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
- svježe rendani sir

- jedna kobasica po osobi

Priprema:

Očistite povrće, praziluk isecite na kolutove i očistite ga od većine zelenog dela. Šargarepu isecite na trake, luk na kockice, a beli luk na sitno. Sve osim belog luka dinstati polako s malo maslinovog ulja, pa dodati izrezane pečurke. Staviti polovinu svežeg timijana. Posle 15 min dodati vino, zatim pavlaku, začine, beli luk, uključujući još malo svježeg timijana.

U međuvremenu skuvajte pastu i ocedite. Kobasice iseckati i sa malo crnog vina zapeći. U jogurt dodati bosiljak i malo limuna. Preko paste stavite sos, ukrasite kobasicama, a preko toga sipajte rendani sir, pa poslužite.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Gulaš sa pirinčem i crvenom paprikom

Izvor: Telegraf.rs, 20.Apr.2017

Sastojci za 5 osoba:..- 800 g junećeg mesa..-  4 glavice crvenog luka..-  beli luk..- biber..- so..- mlevena crvena paprika..- 1,5 kašika gustina..Priprema:..Pržiti iseckani crveni luk do braon boje, dodati so, meso tako da prekrije luk, a zatim dodati beli luk, biber, crvenu papriku, sve to pržiti...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.