Pasoš za Jovanku Broz

Izvor: S media, 10.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasoš za Jovanku Broz

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije završilo je izradu lične kartu i pasoša Jovanke Broz (85), udovice bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, potvrđeno je Danasu u policiji.

Očekuje se, kako se saznaje, da nova dokumenta Brozovoj udovici budu uručena do kraja ove nedelje.

Na inicijativu Jovankinog advokata Tome File, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić bio 12. maja ove godine u poseti Jovanki Broz, kada je i obećao da će brzo biti rešeno pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ličnih dokumenata. On je tada rekao i da će državni organi pomoći Jovanki Broz.

Pre njega u kontaktu sa Brozovom udovicom je bio ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, na čiju inicijativu je nedavno i dobila državljanstvo. Očekuje se da bi uskoro mogla biti renovirana kuća u kojoj stanuje udovica nekadašnjeg predsednika SFRJ, ali i da dobije na uslugu automobil i vozača.

Nekoliko meseci potom, Vlada Srbije, na predlog savezne donela je odluku da

se Jovanki isplati i apanaža u visini plate najvišeg državnog službenika, kao što je predsednik Skupštine.

Jovanka i Josip Broz su bili u braku od 1952. godine do njegove smrti 1980. Jovanka je imala čin majora JNA.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.