Pasoš Republike Srpske predstavljen na Trgu Krajine

Izvor: B92, 08.Jan.2018, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pasoš" Republike Srpske predstavljen na Trgu Krajine

Banjaluka -- Omladina Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na Trgu Krajine u Banjaluci predstavila je "pasoš" Republike Srpske.

Na pasošu je otisnut datum izdavanja - 9. januar 2018. godine, a izrađen je, kako je saopštila ta stranka, u čast promovisanja Dana RS.

Na gradskom trgu postavljen je štand na kojem su deljeni pasoši.

Prvi pasoš dobila je premijerka RS Željka Cvijanović, a pasoš je potom uručen građanima koji su želeli da ga dobiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ustavni sud BiH je 26. novembra 2015. godine utvrdio da je 9. januar neustavan kao Dan RS, a potom su vlasti RS održale referendum na kojem su građani podržali da se 9. januar nastavi obeležavati kao Dan republike.

U novembru prošle godine izmenjen je Zakon o praznicima, prema kojem se 9. januar obeležava kao Dan RS, ali kao sekularni i više ne kao državni praznik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.