Izvor: Blic, 18.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paskaš na čelo vojske, Krga u penziju

Paskaš na čelo vojske, Krga u penziju

General Dragan Paskaš, kako 'Blic' saznaje, trenutno je bliži mestu načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore od general-pukovnika Milomira Miladinovića koji je takođe potencijalni kandidat.

Paskaš se nalazi na funkciji komandanta Novosadskog korpusa, na kojoj je upravo zamenio Miladinovića, aktuelnog zamenika načelnika GŠ VSCG Branka Krge.

Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić juče je najavio da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sednica Vrhovnog saveta odbrane, na kojoj će biti izabran novi načelnik Generalštaba Vojske SCG, biti održana u petak, 24. decembra.

Davinić je rekao da će na dnevnom redu biti veći broj unapređena, odlikovanja, ali i penzionisanja, i dodao da će načelnik GŠ VSCG, general Branko Krga otići u penziju 'po slovu zakona'.

Ministar je kazao su tri-četiri generala kandidati za novog načelnika Generalštaba VSCG, ali nije želeo da kaže koga bi članovi Vrhovnog saveta odbrane mogli da imenuju za novog šefa vojske.

- Potrebno je da izaberemo nekoga ko će biti u stanju da ostvari kontinuitet reformi u vojsci u kojima je učestvovao general Krga - kazao je Davinić.

Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić kazao je vojnicima decembarske klase Beogradskog korpusa koji su polagali zakletvu da državni vrh želi da stvori jaku i profesionalnu vojsku koja bi, svojom efikasnošću zastrašila potencijalne protivnike.

- Želimo jaku vojsku, ali želimo i da je sačuvamo eventualnih rizika. Postoje određeni nagoveštaji opasnosti, ali mi želimo da ih otklonimo stvaranjem jake i profesionalne vojske, diplomatijom i političkim delovanjem - kazao je Davinić vojnicima koji su položili zakletvu.

N. M. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.