Pašalić apelovao na učesnike izborne trke da se rukovode demokratskim metodima

Izvor: Beta, 13.Maj.2020, 16:06

Pašalić apelovao na učesnike izborne trke da se rukovode demokratskim metodima

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić apelovao je danas na sve učesnike izbora, političke predstavnike i učesnike u javnom životu da se tokom kampanje rukovode principima demokratskog sučeljavanja mišljenja i ne doprinose podelama i "rastu antagonizama" u društvu.U saopštenju Ombudsmana navodi se da civilizovana, demokratska rasprava i razmena argumenata ustupa mesto verbalnim i fizičkim obračunima sve više i medju učesnicima u javnom životu, koji na taj način promovišu nasilje kao legitiman vid političke borbe."Imajući u vidu da je politička borba najintenzivnija tokom izbornih kampanja, apelujem na sve političke činioce, da budu svesni svoje odgovornosti i beskompromisno se pridržavaju principa funkcionisanja moderne demokratske države, kakva Srbija pretenduje da bude", istakao je on.Podsetio je na obavezu organa javne vlasti, koji organizuju izborni proces, da obezbede zakonom predvidjene uslove kako bi svi državljani Srbije u punoj meri ostvarili svoja biračka prava."Institucija Zaštitnika gradjana sa posebnom pažnjom nastaviće da prati postupanja svih organa koji su uključeni u sprovodjenje predstojećih izbora u cilju zaštite izbornih prava gradjana", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Pašalić pozvao učesnike izbora u Srbiji da poštuju demokratska načela

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Maj.2020

Zaštitnik građana Srbije Zoran Pašalić pozvao je sve učesnike izbora, predstavnike stranaka i pokreta da se u predstojećoj predizbornoj kampanji rukovode principima demokratskog sučeljavanja mišljenja i ne doprinose podelama i rastu antagonizma u društvu. "Svedoci smo da civilizovana, demokratska,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.