Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2023, 17:26

Pašalić: Zaustaviti prosjačenje kažnjavanjem organizatora

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada nadležnih organa u slučaju nestalog dečaka iz Beograda, koji je pronađen nakon deset dana za koje vreme je bio izložen prosjačenju. Kako mediji navode, otac dečaka je po prethodno prijavljenom nestanku svog maloletnog sina grubo zanemarivao svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja dečaka koga je zapustio i ostavio bez nadzora u dužem vremenskom periodu.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaštitnik građana o prosjačenju: Broj procesuiranih organizatora zanemarljiv

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2023

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je da je, prema njegovim saznanjima, broj lica koji organizuju prosjačenje, a koji su procesuirani u poslednje dve godine - zanemarljiv.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.