Pašalić: Tragedija u školi na Vračaru upozorenje da smo prešli kritičnu tačku ...

Izvor: Beta, 03.Maj.2023, 14:25

Pašalić: Tragedija u školi na Vračaru upozorenje da smo prešli kritičnu tačku ...

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da je tragedija u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u kojoj je učenik hicima iz očevog pištolja ubio čuvara i osam učenika, "krajnje upozorenje da smo kao društvo prešli kritičnu tačku narastajućeg nasilјa".Pašalić je u pisanoj izjavi rekao da smo "za samo generaciju-dve stigli do pojave koja je bila nezamisliva pre tri ili četiri decenije"."Pozivam celo društvo, od roditelјa preko prosvetnih radnika do predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, ali i decu, da mnogo više pažnje posvetimo prevenciji, edukaciji, ali i sadržajima koja naša deca svakodnevno upijaju sa društvenih mreža i medija", istakao je zaštitnik građana.Pašalić je u svoje i u ime institucije izrazio saučešće roditelјima i svima koji su jutros izgubili volјenu osobu, "u nadi da će današnji slučaj ostati prvi i jedini".Kako je Ministarstvo unutrašnjih poslova ranije saopštilo, u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru prijavljena je pucnjava jutros u 8.40 sati, u kojoj je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja škole, dok su nastavnica istorije i šestoro učenika ranjeni.Zbog sumnje da je počinio ubistva i ranjavanja uhapšen je učenik sedmog razreda te škole K. K.(14), koga je policija pronašla u školskom dvorištu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Deca su prezaštićena i nemaju autoritete! Zaštitnik građana o masakru u osnovnoj školi na Vračaru: "Najvažnije je da se sazna šta je doprinelo ovoj tragediji"

Izvor: Blic, 03.Maj.2023

Zoran Pašalić, zaštitnik građana oglasio se danas nakon potresnog masakra u osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar" na Vračaru u kom je učenik Kosta K. (13) ubio osam školskih drugara i radnika obezbeđenja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.