Pašalić: Onaj ko raspolaže zgradom Bristola može da uključi struju, mi ne znamo ko sada raspolaže

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašalić: Onaj ko raspolaže zgradom Bristola može da uključi struju, mi ne znamo ko sada raspolaže

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da struju vojnim penzionerima koji stanuju u hotelu Bristol u Beogradu može da uključi samo onaj ko trenutno raspolaže tom zgradom, ali da on ne zna ko raspolaže tom zgradom.

"Mislimo da je zgrada trenutno pod ingirencijom Ministarstva odbrane jer se ono bavi pitanjem stanara. Ministarstvo nije prekršilo zakon kada je isključena struja, ali je prekršilo preporuke koje smo im uputili", kazao je Pašalić tokom gostovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na Radio-televiziji Srbije (RTS).

On je istakao da će sve uraditi kako bi se stanarima prikljčila struija i da će se obratiti Ministarstvu odbrane kako bi ga ono obavestilo ko ima nadležnost da se bavi tim pitanjem.

"Sada je najvažnije da se stanarima pokažu njihovi stanovi i da se, oni koji imaju pravo na trajno rešenje stambenog pitanja, uvedu u posed. Stanari Bristola imaju pravo na trajno rešenje kao i sva aktivna i penzionisana vojna lica za koja vojska utvrđuje kriterijume i pravi spiskove", kazao je on.

On je istakao da se preko hiljadu ljudi nalazi u istoj situaciji kao stanari Bristola.

"Neki iznajmljuju stanove, neki žive po kanarnama i samačkim hotelima. Svi se oni nalaze na listama za dodelu stanova jako dugo", rekao je Pašalić.

Pašalić je kazao da instituciju Ombudsmana ne zanima "viši interes" po kojem je zgrada tog hotela predata zbog izgradnje "Beograda na vodi" već isključivo status stanara.

"Zaštitnik građana ne dodeljuje stanove već daje preporuke. Ne vodimo samo mi brigu, ali su sve oči uprte u nas", dodao je Pašalić.

Vojnim penzionerima koji stanuju u hotelu Bristol u utorak je ponovo isključena struja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanari hotela "Bristol" bez struje, Ministarstvo odbrane poriče nadležnost

Izvor: RTS, 22.Avg.2019

Deset vojnih porodica koje žive u hotelu "Bristol" od početka nedelje ponovo su bez struje. Ministarstvo odbrane se proglasilo nenadležnim, jer je zgradu ustupilo za viši interes. . Stanarima "Bristola" struja je isključena...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.