Pašalić: Najviše poziva dobijamo od majki dece uzrasta do 12 godina

Izvor: Beta, 23.Mar.2020, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašalić: Najviše poziva dobijamo od majki dece uzrasta do 12 godina

Zaštitinik gradjana Zoran Pašalić izjavio je da se najveći broj poziva njegovoj službi odnosi na pritužbe majki dece mladje od 12 godina čiji poslodavci ne žele da primene preporuku da im omoguće odsustvo.Pašalić je na RTS-u rekao da poslodavci nisu u obavezi da poštuju preporuku jer ona nije obavezujuća, ali i podsetio da postoji porodični zakon, kao i da je jedno od 17 ljudskih prava koja ne mogu biti ukinuta - pravo dece."Najveći broj poziva, izmedju 30 i 40 odsto poziva zaštitiniku odnosi se na taj problem. Prema zakonu jedan roditelj deteta do sedam godina mora ostati sa detetom, dok je za decu do 12 godina to samo preporuka koju većina poštuje, ali ne svi", rekao je Pašalić i apelovao da se primenjuje gde god je to moguće.On je dodao da dobija žalbe gradjana koji su u vanrednom stanju dobili otkaze i da takve slučajeve upućuje inspekciji rada.Služba zaštitnika gradjana pojačano kontroliše kako se poštuju ljudska prava u vanrednom stanju, kako policija postupa sa onima koji neko pravilo prekrše, da li je pritisak na gradjane veći nego što je neophodno i u skladu sa merama.Na brojeve telefona 011 2068 100 od 8.00 do 16 sati, 064 8768505 od 16.00 do ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pašalić: Najviše poziva dobijamo od majki dece uzrasta do 12 godina

Izvor: Danas, 23.Mar.2020

Zaštitinik građana Zoran Pašalić izjavio je da se najveći broj poziva njegovoj službi odnosi na pritužbe majki dece mlađe od 12 godina čiji poslodavci ne žele da primene preporuku da im omoguće odsustvo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.