Pas Agi ponovo dobitnik nagrade Palm dog Kanskog festivala

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2020, 18:43

Pas Agi ponovo dobitnik nagrade Palm dog Kanskog festivala

Pas Agi (Uggie) koji je šarmirao gledaoce u filmu "Umetnik" (The Artist) iz 2011. postao je najbolji pseći glumac poslednjih 20 godina jer je danas posthumno ponovo dobio nagradu Palm dog, koja se obično dodeljuje za vreme Međunarodnog filmskog festivala u Kanu koji je ove godine otkazan.

Ceremonija je održana onlajn a nagradu - ogrlicu sa dijamantima, primila je Deš, Agijeva dublerka u filmu. Agi, terijer obučen za glumu, uginuo je 2015. godine.

Nagrada Palm dog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dodeljuje se od 2001. godine za najbolju pseću ulogu u filmu koji je u zvaničnoj trci za Zlatnu palmu. Agi je već dobio nagradu, ali je osnivač nagrade Tobi Rouz odlučio da mu je posthumno ponovo dodeli ne samo zato što je Agi bio dobar glumac već je pas nosio svoju nagradu tokom cele promocije filma.

Agijev vlasnik i trener Omar Von Muler, koji u svom domu ima obilje fotografija psa i njegovih nagrada izjavio da je pas bio član porodice i da je voleo da snima filmove.

Prošlogodišnja dobitnica nagrade je keruša Brendi, koja se pojavljuje sa Bredom Pitom u filmu "Bilo jednom u Holivudu", američkog reditelja Kventina Tarantina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pas Agi iz filma "Umetnik" ponovo dobio nagradu Palm dog Kanskog festivala

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2020, 08:40

Pas Agi, koji je šarmirao gledaoce u filmu "Umetnik" (The Artist) iz 2011. godine, postao je najbolji pseći glumac u poslednjih 20 godina jer je posthumno ponovo dobio nagradu Palm dog, koja se obično dodeljuje za vreme Međunarodnog filmskog festivala u Kanu koji je ove godine otkazan...Ceremonija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.